Hypotéky v roce 2016

Hypotéky v roce 2016

Rok 2015 byl výhodný nejen pro banky, ale také pro klienty, kteří si sjednávali hypotéku. Tento rok přinesl rekordy nejen v rámci úrokových sazeb, ale i v počtu a objemu sjednaných hypotečních úvěrů. Zajímavým zjištěním bylo i postupné zvyšování průměrné výše hypotéky v ČR.

Dokonce i ti, kteří „dluhy“ volí jako poslední řešení, se nechali zlákat mimořádnými nabídkami a využili financování prostřednictvím bank a stavebních spořitelen.

Rok 2015 nám ale skončil a před námi je nový rok 2016. A pokud přemýšlíte o tom, zda si pořídíte své vysněné bydlení - např. od některého z členů Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD), určitě Vás zajímá, jak se budou vyvíjet úrokové sazby v tomto roce.

Jak jsme na začátku zmínili, banky mají za sebou vydařený rok a budou se snažit, aby i rok 2016 byl minimálně stejně dobrý. A vše nasvědčuje tomu, že by měly být úrokové sazby stále zajímavé i v roce 2016. K razantnějšímu zvýšení sazeb by mohlo dojít na konci roku 2016 - což jsou pro klienty rozhodně dobré prognózy.

Na začátek roku 2016 připravila např. Česká spořitelna akci, díky které můžete získat hypotéku s úrokovou sazbou 1,99% p.a. na 5leté i 8leté fixace u hypoték do 90LTV (banka půjčí maximálně 90% hodnoty zastavované nemovitosti). Na tuto nabídku jsou vázány další podmínky, jako je zřízení běžného účtu, nebo pojištění úvěru. Akce České spořitelny je časově omezena a nabídka musí být vytvořena nejdéle do 24.1.2015. Chcete si také zarezervovat tuto úrokovou sazbu? Můžete kontaktovat naše hypoteční speciality.

Udělejme tedy krátký závěr. Prognózy pro rok 2016 vypadají slibně. Pokud tedy zvažujete pořízení vysněné nemovitosti, rok 2016 může představovat to správné období pro sjednání hypotečního úvěru a využití mimořádných podmínek. Rok 2016 ukáže, jak přesné byly jednotlivé prognózy.

logo3

Přečtěte si nové články v naší sekci BLOG. Potřebujete poradit, nebo chcete více informací? Neváhejte nás kontaktovat .

Hypoteční dům Třeboň
6.1.2016

HYPOTEČNÍ DOMY
www.hypotecnidomy.cz